Rockheim | fredag 2. juli | kl. 18.00 – 24.00
Nidaros Blues Ung med 3 konserter på Rockheim

Silja Nordstrand, Maldito og Tora skal lage Trondheims første bluesfest rettet mot unge artister, et ungt publikum og med unge arrangører bak spakene.

Vorspiel med Dj. i restauranten på toppen fra 18.00 – 19.15. Kjøp billett inkl. vorspiel så får du med en burger og drikke for en hundrings. Konsertstart i salen klokken 20.00. Dørene til salen åpnes kl. 19.30.

Kjøp billett her

TORA

Vi gratulerer Tora med tildelingen av Adresseavisens musikkstipend, og vi gleder oss virkelig til å presentere henne på Nidaros Blues 2021.

TORA er et fyrverkeri av et band med Norges nye gitarheltinne Tora Dahle Aagård i spissen. Hun gjør seg stadig bemerket med sitt unike talent, energi, tilstedeværelse og lekne musikalitet, og bandet høster nærmest panegyriske anmeldelser for sine liveshow. Hennes populære Instagramprofil følges av nærmere 130.000 fans fra hele verden; blant dem Hollywoodstjernen Alec Baldwin, som har lagt sin elsk på den talentfulle gitaristen.

TORA spiller bluesinspirert pop-rock og slapp i 2019 sitt selvtitulerte debutalbum, omtalt av Dagbladet som en «Lovende debut fra ny, kvinnelig gitarhelt». Bandets andre album GIRLS ble sluppet 10. september 2020 med releasekonsert på Rockefeller i Oslo. Plata fikk knallsterke anmeldelser fra en samlet musikkpresse. Internasjonale stjerner som Joey Landreth og Aaron Sterling (John Mayer) medvirker på albumet. Det inneholder catchy låter som Desire og Money, men også vakre, nedstrippede sanger som Lately.

Høydepunktene står i kø før Tora: Tross sin relativt unge alder (26 år) har hun allerede stått på scenen i Londons egen storstue Royal Albert Hall under The Norwegian Blues Adventure, sammen med blant andre Knut Reiersrud, Vidar Busk og Amund Maarud. I oktober 2020 delte hun hovedscenen under verdens største virtuelle gitarfestival Guitar.com LIVE med legender som Joe Bonamassa, Carlos Santana, St Vincent og John McLaughlin. I tillegg har hun spilt med både Jennifer Batten (Michael Jackson) og Paul Gilbert (Mr Big), samt vært gjestegitarist på Trygve Skaugs Norgesturné i 2019. Hun er også er Internasjonal Ambassadør for Marceau Guitars, som har laget en skreddersydd “limited edition” signaturgitar for henne.

Bandet TORA ble dannet i Flatanger i Trøndelag i 2011 og består i dag av Tora Dahle Aagård (gitar og vokal), Isak Seltveit (bass), Guri Tranås (kor), Andreas Dahle Aagård (gitar) og Magnus Galguften (trommer). Flesteparten av låtene er skrevet av Tora selv, noen i samarbeid med Andreas Dahle Aagård.

MALDITO

Gutta i Maldito møttes første gang på Trøndertun Folkehøgskole, men det var ikke før de alle sammen havnet på Paul McCartney-skolen LIPA at de dannet band sammen.

Den Trondheimsbaserte kvartetten har siden sitt gjennombrudd i 2019 blitt kjent for sine energiske låter og elleville konserter. Med et live-uttrykk som minner om BigBang setter bandet en ny standard på den norske bluesrock-scenen. Dette kommer klart frem på debut-albumet Heartlands som kommer til våren og som slippes på Nidaros Blues Ung 5. juni. 3 singler er allerede sluppet og det lover meget godt for albumet som kommer.

Til tross for sin unge alder, bandet turnerer heftig når Corona ikke setter en stopper for det. Fra Mandal i sør til Vardø i nord, samt turneer i Tyskland, England og USA. Blant annet deltok de i International Blues Challenge 2020 i Memphis, Tennessee. De 4 medlemmene i bandet har ulike musikalske innflytelser som de smelter sammen i knalltøffe og detaljrike låter. Det er litt sjelden vare, men ingen tvil om at Maldito treffer både godt voksne rockere og den helt nye generasjonen konsertgjengere. Vi gleder oss til fortsettelsen.

Kjøp billett her

SILJA

Silja er ei Trondheimspie med et stort hjerte for musikk, og da særlig innen blues og jazz. Hun har studert musikk i 3 år på videregående, hvorav ett år ved Calabasas high school music program utenfor Los Angeles. Silja har tidligere hatt opptredener i kirkerom og private lag. Nå er hun klar for scenen på Nidaros Ung Blues noe som passer helt perfekt da hele tanken bak festivalen er å slippe til unge og talentfulle artister.

Kjøp billett her