Waterboys

Få band har et så godt live-rykte som The Waterboys. Fra midten av 1980-tallets Big Music-periode, gjennom den innflytelsesrike blandingen av keltisk, gospel og country på deres klassiske Fisherman’s Blues-turnéer, til hundrevis av strålende show som har akkompagnert det siste tiårets serie med suverent formmessige album fra An Appointment With Mr. Yeats til Good Luck, Seeker og den aller siste utgivelsen All Souls Hill.

The Waterboys ledes av den ultra-kreative og briljante skotske gitaristen, vokalisten og låtskriveren Mike Scott. Bandets popularitet ser ut til ingen ende å ha, og den oppleves for tiden til å være større enn noen gang.

Låtene deres har blitt fremført av artister som som Prince, The Killers og U2, som alle har fremført sin versjon av klassikeren The Whole Of The Moon. Fiona Apple spilte en helt fantastisk versjon av låten i fjor og Ellie Goulding, scoret en topp 3 på britiske hit-lister med How Long Will I Love You. Legg til at artister som Tom Jones, Rod Stewart og indierockerne The War On Drugs gjerne spiller Waterboys sine låter så skjønner vi litt av storheten i musikken.  

Waterboys viser ingen tegn til falming, tvert imot. Fortsatt er det slik at det beste stedet å oppleve bandets musikk er når den fremføres live av opphavsmennene. Nå har du sjansen til nettopp det. Pressen brukte ord som mesterlig og spektakulær om konserten i 2018, og det er ingen grunn til å tro at det blir mindre magisk i 2023.

Lørdag 15. april | Foraas Hovedscene