Tora

Vi gratulerer Tora med tildelingen av Adresseavisens musikkstipend, og vi gleder oss virkelig til å presentere henne på Nidaros Blues 2021.

TORA er et fyrverkeri av et band med Norges nye gitarheltinne Tora Dahle Aagård i spissen. Hun gjør seg stadig bemerket med sitt unike talent, energi, tilstedeværelse og lekne musikalitet, og bandet høster nærmest panegyriske anmeldelser for sine liveshow. Hennes populære Instagramprofil følges av nærmere 130.000 fans fra hele verden; blant dem Hollywoodstjernen Alec Baldwin, som har lagt sin elsk på den talentfulle gitaristen.

TORA spiller bluesinspirert pop-rock og slapp i 2019 sitt selvtitulerte debutalbum, omtalt av Dagbladet som en «Lovende debut fra ny, kvinnelig gitarhelt». Bandets andre album GIRLS ble sluppet 10. september 2020 med releasekonsert på Rockefeller i Oslo. Plata fikk knallsterke anmeldelser fra en samlet musikkpresse. Internasjonale stjerner som Joey Landreth og Aaron Sterling (John Mayer) medvirker på albumet. Det inneholder catchy låter som Desire og Money, men også vakre, nedstrippede sanger som Lately.

Høydepunktene står i kø før Tora: Tross sin relativt unge alder (26 år) har hun allerede stått på scenen i Londons egen storstue Royal Albert Hall under The Norwegian Blues Adventure, sammen med blant andre Knut Reiersrud, Vidar Busk og Amund Maarud. I oktober 2020 delte hun hovedscenen under verdens største virtuelle gitarfestival Guitar.com LIVE med legender som Joe Bonamassa, Carlos Santana, St Vincent og John McLaughlin. I tillegg har hun spilt med både Jennifer Batten (Michael Jackson) og Paul Gilbert (Mr Big), samt vært gjestegitarist på Trygve Skaugs Norgesturné i 2019.

Tora er Internasjonal Ambassadør for Marceau Guitars, som har laget en skreddersydd “limited edition” signaturgitar for henne.

Bandet TORA ble dannet i Flatanger i Trøndelag i 2011 og består i dag av Tora Dahle Aagård (gitar og vokal), Isak Seltveit (bass), Guri Tranås (kor), Andreas Dahle Aagård (gitar) og Magnus Galguften (trommer). Flesteparten av låtene er skrevet av Tora selv, noen i samarbeid med Andreas Dahle Aagård.

Tora skal spille 2 kvelder på Nidaros Blues, på hovedfestivalen samt at vi er så heldige at hun og bandet fronter vår nye storsatsing som vi lanserer om få dager.