The Bills

Bill Booth og Bill Troiani er begge veletablerte og erfarne Amerikanske musikere som har bodd i Norge i mange år. De har spilt sammen som duo og i forskjellige band opp gjennom årene, men merkelig nok har de aldri spilt inn og gitt ut musikk sammen – før nå (noen ganger er de beste og største skattene rett foran deg)

Hver for seg har disse solide musikerne markert seg i den norske musikkbransjen innenfor flere sjangere, fra blues til folkrock. De har utgitt sitt eget materiale, mottatt nasjonale og internasjonale utmerkelser og jobbet med noen av de største artistene i Norge. Med lang fartstid på scenen og grunnleggende kunnskap om den amerikanske musikkarven fra eget hjemland, ivaretar The Bills det kulturelle særpreget fra denne musikktradisjonen på en overbevisende og humoristisk måte. Siden 2012 har Billy T og Bill Booth opptrådt mye som en duo, hvor de kombinerer Billy T’s soul og blues røtter med Bill Booths americana og folk musikk. Sammen skaper de en helt unik og egen sound.

De nye sangene på albumet Til The Blues Have Gone har tradisjonelle innslag fra autentisk blues, swing og country. De to musikernes særpregede stemmer, sammen med Billy Ts drivende bass, Bill Booths herlige bluesfele og gitar og Alexander Pettersens heftige rytmer på trommene, gir en autensitet til denne musikken som bare amerikanere kan. Dette er en tidløs countryplate, slike som settes i premiehyllen sammen med Lyle Lovett, Bob Dylan, J.J. Cale, Lightnin’ Hopkins, Mississippi Fred McDowell og BR549.
 
Musikk du kommer tilbake til. I gode og onde dager. De fleste låtene her treffer midt i hjertet og er country/blues du ønsker å ha med deg inn i solnedgangen sier Johnny Andreassen i Blues News og triller terningen til 5.

Lørdag | 26. juni