Roosevelt Collier with special guest Ina Forsman

Pedal- og lap steel-gitar-ess Roosevelt Collier omtales pga. sine kvaliteter som musiker gjerne bare som The Doctor. Musikken er en sterk blanding av blues, gospel, rock og (med hans egne ord) dirty funk swampy grime. Roosevelt vokste opp i House of God Church i Perrine, Florida, og ferdighetene på sin sacred steel (som lap steel gjerne kalles) utviklet han sammen sine med sine onkler og søskenbarn i The Lee Boys. Tradisjonen med lap steel i kirken har sin opprinnelse fra den tiden ikke alle menigheter hadde råd til å skaffe orgel slik at lap steel fungerte som en erstatning.

Collier har blitt en ettertraktet musiker både på plate og scene. På festivaler er han ofte Artist at Large, en status som gjør at han er gjesteartist til andre artister som spiller på samme festival. De siste årene inkluderer det opptredener med artister som Allman Brothers, The String Cheese Incident, Buddy Guy, Umphrey’s McGee, Los Lobos, Robert Randolph, Tedeschi-Trucks Band og Del McCoury Band.
Dette er tøft folkens, knalltøft. Funky til tusen og med en groove som nesten drar deg over i en musikals transe.

Ina Forsman

Ina Forsman er en prisvinnende finsk sanger og låtskriver basert i Helsingfors. Med en kraftfull, uttrykksfull contralto skriver og fremfører hun sanger som krysser blues, jazz, gospel og R&B. Fraseringen hennes går på kryss og tvers av terreng som omfatter påvirkningene fra Rickie Lee Jones, Nina Simone og Billie Holiday. Hun kan slå inn en sang med et halsende, dynamisk hyl eller en glatt, skjev, subtil croon.

Ina vant den Finske Blues Challenge i 2013 og hun ble senere plukket ut til å bli med i den berømte Ruf Records Blues Caravan i 2016.

Ina er et talent med en helt sjelden vokalkontroll. Det skal rett og slett bli utrolig spennende å se hva som skjer i møte med Roosevelt Collier og hans sacred steel.

SuperLørdag 23. april | 21.00 | Foraas Hovedscene