Richard Thompson

Richard Thompson er en verdenskjent sanger, låtskriver og gitarist, kjent for sitt bidrag I Folkrock-gruppa Fairport Convention, duo med kona Linda og senere for en strålende solokarriere.

Rolling Stone Magazine har utnevnt ham til å være blant de 100 fremste gitaristene i verden gjennom alle tider. Han er også tildelt tittelen Order of the British Empire, har mottatt en Lifetime Achievement Award fra BBC og en Lifetime Achievement Award fra Americana Music Association i Nashville bare for å nevne noe.  

Han har delt scene med artister som Led Zeppelin, Pink Floyd, Nick Drake og Jimi Hendrix. Thompsons innflytelse kan ikke overvurderes. Alle fra Robert Plant, Don Henley og Elvis Costello til REM, Sleater-Kinney og David Byrne har covret musikken hans.

The finest rock songwriter after Dylan and the best electric guitarist since Hendrix, sier Los Angeles Times, så da tyder det på at vi går mot en høytidsstund på årets åpningskonsert.

Richard Thompson er en levende legende og et ikon, en låtskriver og gitarist høyt der oppe blant de aller største, og så har han skrevet verdens fineste låt da, Dimming Of The Day.

Vi kan ikke skrive alt, men du finner masse fint om Richard på
https://www.richardthompson-music.com/new-home-page

Åpningskonsert | torsdag 21. april