Procol Harum

51 år med klassikeren A Whiter Shade of Pale

Endelig får vi den store gleden av å ønske Gary Brooker og hans besetning i Procol Harum velkommen til Nidaros Blues 2021. Bandet ble dannet i Essex, England tilbake i 1967. De var med på å skape og utvikle den symfoniske rocken som senere ble til den progressive rockemusikken.

Bandet er inspirert av klassisk musikk og psykedelisk rock som ofte ble tilsatt mørke og filosofiske tekster skrevet av sanger og pianist Gary Brooker og tekstforfatter Keith Reid i fellesskap. Deres stilskapende musikk har vært med og gitt en sterk inspirasjon til band som Pink Floyd, The Grateful Dead, Electric Light Orchestra og veldig mang andre band. Procol Harum slo igjennom med A Whiter Shade of Pale i 1967 og den låten er fortsatt blant verdens mest solgte singler, og kanskje også verdens mest kjente låt uansett sjanger. En klassiker av de helt sjeldne.

Noen vil kanskje lure på om den godt voksne mannen fortsatt holder koken og til det kan vi bare si at det er ingen grunn til å tvile. Da de turnerte i Danmark i 2019 fikk de fantastiske anmeldelser og et svært begeistret publikum og flere musikk-kjennere mener at Gary Brooker og bandet for tiden leverer noe nær det beste de har gjort live gjennom hele karrieren.