Ledfoot & Ronni Le Tekrø

Stadionrock i duoformat!

Det låter både mørkt, vakkert, sårt og tidvis brutalt når Ronni Le Tekrø og Tim Scott McConnel, aka Leedfoot braker sammen i et nytt musikalsk samarbeid. Ledfoot & Le Tekrø er et mestermøte mellom to enestående gitarister.
De to artistene møttes for første gang i 2009, da Ledfoot skulle spille inn soloalbumet Damned i Le Tekrøs studio på Toten. Vi fant tonen med en gang, både som artister og som brødre, forteller Le Tekrø. I 2018 startet ideen om et felles musikalsk prosjekt å ta form, og de begynte å improvisere sammen i studio. To gitarister og produktive låtskrivere med dramatisk forskjellige tilnærminger til sitt instrument la grunnlaget for et veldig interessant musikalsk landskap. Den energiske kjemien som oppsto, gjenspeiles i debutalbumet «A Death Divine» og på konsertene. Samspillet mellom dem gjør hver konsert unik. De utvider besetningen med Markus Klyve på keyboards, og har ikke minst med seg et sinnsutvidende lasershow! Ingen regler, ingen kategori, bare musikk, rett fra hjertene våre, forteller de.

Ronni Le Tekrø har siden 1980-tallet vært en av verdens mest innflytelsesrike heavy metal-gitarister, først og fremst med bandet TNT, men også i samarbeid med jazzgitarist Terje Rypdal, samt som flittig brukt studiomusiker. Tekrø ble sågar kåret til en av verdens 25 beste gitarister innen sin sjanger i 2009.

Fortellingen om den amerikanske artisten Tim Scott McConnell er både lang og spennende. Artisten har både blitt covret av Bruce Springsteen og personlig håndplukket av Bob Dylan til å varme opp for ham på turné. Han startet opp bandet Havalinas, og har gitt ut en håndfull studioalbum. Etter at han slo seg ned i Norge for en årrekke siden, har han relansert solokarrieren som Ledfoot, og vant sågar Spellemann for albumet White Crow i 2019. Scott spiller dessuten en uforglemmelig rolle som demonisk pengeinnkrevende mafioso i NRK-serien Exit.

SuperLørdag | 26. juni