Johanna Demker

Etter seks album, en pause fra solokarrieren og en karriere bak seg som låtskriver i Europa, er Johanna Demker aktuell med et nytt album som hun kaller sitt comeback, statement og frampek. Visions of Johanna kommer ut 14. april og da passer det jo perfekt med plateslipp på Nidaros Blues.

Johanna Demker er opprinnelig fra Uppsala i Sverige, men har bodd hele sitt voksne liv i Norge. Hun ble tidlig en del av Oslos roots-scene på 90-tallet og har siden da skrevet sanger innen americana, country, rock, pop og blues. Hun har også skrevet innenfor singer-songwriter-sjangeren. Sjanger er med andre ord noe hun ikke er spesielt opptatt av, for god musikk kommer i mange farger. Melodiføring, tekster og arrangement er Johanna derimot mer enn middels opptatt av, og det er denne skapende delen av prosessen hun setter aller størst pris på. Variasjon – fordi ingen dager er like. Stemninger – de kommer og går, men stemmen til Johanna er alltid varm og klar.

Uttrykket er røffere live enn på plate, og de kan beskrives som et knallsterkt countryrock-/americanaband. Variasjon er viktig også på scenen, og publikum får servert egenkomponerte låter som inkluderer alt fra rocka, mørke låter om verdens tilstand, til lettere, feel-good-låter og såre ballader.

Tid og scene kunngjøres snart