Ian Siegal

En sann mester i formidling av ekte akustisk blues. På mer enn 25 år med turneer verden rundt har multi-award vinner Ian Siegals misjon knapt endret seg: Ekte sanger, show med musikalsk dypde og en herlig rå vokal. I dag anses han av mange for å være den mest overbevisende britiske bluesartisten siden de store navnene på sekstitallet.

Classic Rock omtaler han som en nasjonal-skatt og den Amerikanske Bluesbibelen bruker ord som enormt talent samtidig som Mojo setter han på toppen som den beste låtskriveren og formidleren i sjangeren. Ian har opptrådt i over 50 land og hans musikk har gitt han 2 UK Blues Awards, 10 British Blues Awards flere European Blues Awards og nominasjoner til US Blues Music Awards.

Siegal er kjent som en bluesman, men det er bare en nyanse i paletten til en kunstner som glir mellom kontinenter, tidsepoker og forventninger. De sier at du ikke kan synge blues før du har levd livet, og når Ian Siegal går opp til mikrofonen, kan du høre nettopp det. Han tar kommandoen over scenen på en måte som veldig få artister i dag kan matche. Det er ekte lidenskap, humor, brennende gitar og en soulinfisert stemme kraftig nok til å felle trær vi vil møte på vår nye akustiske scene på Nidaros Blues. Du vet den scenen for alle, men kanskje for litt spesielt interesserte og hvor det å lytte fremfor å snakke er alfa og omega.

Tid og sted kommer