Hayde Bluegrass Orchestra

Oslobandet Hayde Bluegrass Orchestra ble til etter at noen av medlemmene så den Oscarnominerte, belgiske filmen Broken Circle Breakdown på kino, og overbeviste en venn om å gå til anskaffelse av en kontrabass for å bli med i et bluegrass-band som ennå ikke eksisterte.
Bandet hentet først ut musikken fra soundtracket til kinofilmen, og begynte deretter å øve. En av de første låtene de spilte inn var Wayfaring Stranger, som også var med på filmen, og den nådde raskt 250.000 visninger på YouTube, og ble deres døråpner ut i verden. Bandet har passert 5 millioner avspillinger og kanalen deres har nå nesten 30.000 abonnenter. Ikke dårlig for et band fra Oslo som fortsatt ikke har sluppet debutalbumet sitt.
 
Sommeren 2021 skulle bandet etter planen reist over til USA og vært husbandet i Dolly Parton sin fornøyelsespark, Dollywood, etter å ha blitt kontaktet av folkene som driver parken. Der skulle de spilt for mellom 600 -1000 mennesker seks dager i uken, i fire-fem uker, men dette blir nå ikke noe av grunnet situasjonen verden nå befinner seg i.
 
Bandet ble også håndplukket til å spille på den digitale versjonen av International Bluegrass Music Awards (IBMA), som gikk av stabelen i slutten av september, og til våren venter turné i England.
 
Bandet beveger seg ikke overraskende innenfor bluegrass- og americanasjangeren, men henter også inspirasjon fra folkrock, pop, samt irsk, keltisk og norsk folkemusikk. Norwegian Bluegrass er kanskje den enkleste måten å beskrive lydbildet deres på. Med Hayde får du flerstemt sang, umiddelbare melodier og både låter med godt driv og nydelig ballader. Musikken har en nomadisk lengsel etter å reise som en gjennomgående rød tråd, reise bort, reise til, reise i sjelen, rømme, eller lete etter noe bedre. Velkommen til Hayde Bluegrass Orchestra sin verden. Har vi kanskje en liten Norsk Bluegrass-sensasjon på gang?
 
Hayde – The Broken Circle Session
Som beskrevet over, og ikke minst i et utrolig herlig publikumsfrieri med konseptet The Broken Circle Sessions. Vi tar sats, sikter høyt og sammenligner det med Bruce Springsteens Seeger Sessions, for stilartene det sveipes innom inkluderer folk, country, blues, gospel og jazz, i ett ord: Amerikansk roots-musikk. Ytterst løssluppent og levende, en heidundrende folk-fest hvor bandet er utvidet med trommer og piano, og ikke minst verdens beste blåserekke fra Trondheim med Kåre Kolve i spissen.

SuperFredag 25. juni | SuperLørdag 26. juni