Gaye Adegbalola

(uttales A-DEG-BA-LOLA).
Blues Music Award vinner, og opprinnelig medlem av Saffire – The Uppity Blues Women (1984-2009). Synger, spiller gitar, slide-gitar, munnspill og ikke minst, en meget dyktig låtskriver. Hun har utgitt 10 plater på Alligator Records og 7 på hennes eget selskap Hot Toddy Music Label.  Hun har turnert i hele USA, og i store deler av verden for øvrig.

Gaye er ikke bare musikeren, hun er så mye mye mer. Årets lærer i staten Virginia, hun holder workshops og timer i blueshistorie. Hun har en lang karriere som aktivist og jobber fortsatt med å gi en stemme til de som har blitt marginalisert av samfunnet.

Gaye er også visepresident i den lokale avdelingen av NAACP hvor hun i sterk grad bidrar til å jobbe politisk for å få slutt på strukturell rasisme og rase-basert diskriminering.

Hennes liv og virke gjør at man pr nokså trygt kan si at hun er en moderne Griot. Vi skal møte Gaye på scenen både som soloartist, og ikke minst i lyttekrok sammen med Øyvind Rønning, hvor vi helt sikkert får bli nærmere kjent med denne spennende, engasjerte og fantastiske damen som vil være 79 år når hun besøker Nidaros Blues. 

Fredag 14. og lørdag 15. april | Tidspunkt og scene kunngjøres senere