Gaye Adegbalola

(uttales A-DEG-BA-LOLA).
Hun er vinner av Blues Music Award og opprinnelig medlem av Saffire – The Uppity Blues Women (1984-2009). Hun synger, spiller gitar, slide-gitar, munnspill og er (ikke minst) en meget dyktig låtskriver. Hun har utgitt 10 plater på Alligator Records og syv på hennes eget selskap Hot Toddy Music Label.  Hun har turnert i hele USA, og i store deler av verden for øvrig.

Gaye er ikke bare musiker, hun er så mye mye mer – for eksempel årets lærer i staten Virginia og foredragsholder i blueshistorie. Hun har en lang karriere som aktivist og jobber fortsatt med å gi en stemme til de som har blitt marginalisert av samfunnet.

Gaye er også visepresident i den lokale avdelingen av NAACP, hvor hun i sterk grad bidrar til å jobbe politisk for å få slutt på strukturell rasisme og rase-basert diskriminering.

Hennes liv og virke gjør at man nokså trygt kan si at hun er en moderne Griot. Vi skal selvsagt møte Gaye på scenen, men også i lyttekrok sammen med Øyvind Rønning. Da får vi bli nærmere kjent med denne spennende, engasjerte og fantastiske damen som vil være 79 år når hun besøker Nidaros Blues. 

Fredag 14. og lørdag 15. april | Tidspunkt og scene kunngjøres senere