Daniel Norgren

Daniel Norgren og hans band returnerer til Sverige og Norge for et svært begrenset antall konserter i 2023.

Daniel Norgren er udiskutabelt en av nabolandets ypperste artister – ikke minst live. Han er beryktet over hele Europa for sin primitive, rå og ekte kraft. Det er nesten noe hypnotisk over hans musikk og måten den fremføres på.

Få har visst dette, men festivalleder Jan Engen har drømt om denne åpningskonserten i mange år. Faktisk har han prøvd hvert år siden 2011, men det har aldri tidligere klaffet. Men nå kan vi si, ENDELIG!

De siste årene har Daniel Norgren opptrådd solo, med band og sammen med Gävle Symfoniorkester. Utenfor turnevirksomheten har han bidratt med filmmusikken til vinneren av årets jurypris i Cannes, Le Otto Montage og til den Australske dokumentaren The Road To Patagonia (vinner av beste film på Byron International Film Festival).

Han har blitt beskrevet som en perfekt krysning mellom Tom Waits og Jack White, med låter forankret i både amerikansk gospel og blues, samt klassisk svensk låtskrivertradisjon. Man kan ikke unngå å bli fascinert av den høyreiste artistens prestasjoner som låtskriver, gitarist og vokalist – ingen går uberørt fra en konsert med Daniel Norgren.

Han hadde færre enn 30 live-datoer i 2022, der de aller fleste var helt utsolgte konserter. Det er altså ikke så lett å få opplevd denne artisten live, men på Nidaros Blues har du en unik mulighet til det.

Billetter i salg på hoopla.no fra fredag 16. desember klokken 10.00