Bjørn Berge

Bjørn Berge er ute med nytt album, og tittelen på den nye plata er Heavy Gauge!
Dette er Berges trettende studioalbum og er en salig blanding av bandlåter og sololåter. Ettersom forrige album var elektrisk (Who else), så ville Berge at dette skulle bli akustisk med seks- og tolvstrengers gitarer. Denne gangen er det kun originale låter av Berge selv, og tekstene er skrevet av Ellis del Sol, amerikaner bosatt i Haugesund.

Låtmessig så finner en både rock, blues og pop, men med umiskjennelig Berge-touch hele veien. Når en går på en Bjørn Berge-konsert vet du at det blir heftig, hardt, mykt og gøy. Bjørn Berge har aldri vært redd for å blande forskjellige musikksjangere på konsertene sine. Her får vi servert heftig gitarspill på akustisk gitar; rock, funk, ballader, blues og good-time-music, samt en og annen morsom historie.

Bjørn Berge har i løpet av karrieren opparbeidet seg et solid live-rykte som en gitarist i verdenstoppen. Det forplikter selvagt, og innebærer at han jevnlig besøker store festivaler og klubber innen jazz, blues og rock rundt om i både Europa og Nord-Amerika. På grunn av sjangermiksen er ikke konsertene hans alltid så lett å definere, men en ting er sikkert – Bjørn Berge er som et helt orkester alene.

TBA