Alvin Youngblood Hart

Grammy Award-vinner til Nidaros Blues

Om festivalsjefen får si det selv, så er dette en sabla bra booking. Kanskje ikke kommersielt kjent i Trøndelag, men dette er virkelig bra saker. Alvin er musikernes musiker og hans låter er sunget av artister som Bob Dylan, Eric Clapton og Mick Taylor for å nevne noen. Blant flere musikkpriser han har stående hjemme på peishylla finner man også et eksemplar av den mest prestisjetunge av dem alle – Grammy Award.
Det sies at han har torden i sine fingre. Han evner på en helt spesiell måte å bringe kulturell bevissthet og kunstnerisk utrykk sammen i et levende, naturlig ekteskap. Hans grep, formspråk, tone, humor, glede og bredde innenfor afro-amerikansk akustisk musikktradisjon er helt ekstraordinær. Dere skal vite at mange av dagens supergitarister har latt seg trollbinde av multi-instrumentalisten Alvin Youngblood Hart.
Etter to tiår på veien fortsetter Alvin å glede sitt publikum verden rundt, enten det er som soloartist eller som den mer rocka utgaven i bandet Alvin Youngblood Hart`s Muscle Theory. På Nidaros Blues får vi oppleve begge utgavene, så det er bare å glede seg.

SuperFredag 22. april | 29.00 | Riis Scenen
Lørdag 23. april | 11.45 | Fremo Bar & Scene