The Toby Lee Blues Band

TobyLeeBluesBand bredde

Det startet et sted for John Mayall, Eric Clapton og Joe Bonamassa også. De ble alle verdensstjerner, og ingen av oss blir overrasket om det samme skjer med unge Toby Lee. Han har i alle fall talentet og det som skal til for å klare det. Så kanskje kan nettopp du om noen år si at du var på verdenspremieren for The Toby Lee Bluesband på Nidaros Blues i 2019.

Unge Toby trenger etter hvert kanskje ingen nærmere presentasjon, da det kan virke som hele musikkverden har blitt kjent med dette supertalentet. Internett-fenomenet har over 300 millioner visninger på sosiale medier, har blitt hyllet av Joe Bonamassa som bluesens fremtidige superstjerne, og ble nylig utnevnt til UK Young Blues Artist Of The Year. Toby er kjent for å opptre som gjestegitarist, og han har delt scene med storheter som Buddy Guy, Peter Frampton, Billy Gibbons, Bernie Mardsen, Walter Trout, Uriah Heep, Ronnie Baker Brooks, Laurence Jones med flere.

Nå er det klart for et helt nytt kapittel i den unge artistens liv, nemlig å starte sitt eget The Toby Lee Blues Band, som da altså får sin verdenspremiere på Nidaros Blues. Med seg har han Jason Page, Jack Alexander Timmis, Will Mason, Toby Wilson og Valerie Vet. Et full size bluesband med andre ord. Mange spør om Toby synger selv, men det er nok litt tidlig inntil stemmeskiftet er unnagjort. Litt synger han, men han har først og fremst svært god hjelp i suverene Valerie Vet som er bandets hovedvokalist.
 
Toby har opptrådd på mange TV-show verden over, inkludert The Ellen Show, X-Factor, TFI Friday, Tonight på London Palladium og Little Big Shots i både USA, Spania og Storbritannia. Han spilte rollen som hovedgitarist i Andrew Loyd Webbers hit-show School of Rock Musical i West End, London. En rolle han fikk The Olivier Award for. Han jobber nå med å spille inn sitt første full-lengde album med tittelen 14. Når Toby ikke spiller blues, dyrker han sin andre store lidenskap, klassiske 60-talls Volkswagen Transportere som han for øvrig allerede eier to eksemplarer av.
 
Toby er et unikt talent og en utrolig hyggelig og jordnær gutt. Vi er skikkelig stolte av at verdenspremieren for The Toby Lee Blues Band skjer på Nidaros Blues.

toby-lee.com

 

Fredag 26. april og lørdag 27. april

GK Scenen Cicignon

billetter button