The Rhythm Kings

 

 I 1996 ble en gruppe musikere samlet for å danne en Britisk supergruppe.Fellesnevneren er at de alle som har vært og er med i bandet har en imponerende musikalsk CV. Dagens utgave intet unntak. Etter år med turneer gikk medlemmene hver til sitt, men med Beverly Skeetes solosuksess kom også tanken om en gjenforening. Beverly klarte å overbevise noen av nøkkelpersonene i bandet om å bli med på nytt. Etter stor comeback-suksess og utsolgte show er det enkelt og klart. Det er fortsatt ønske om og behov for et band av slik excellent klasse. www.therhythmkings.uk.com

 

Åpningskonsert torsdag 25. april - SpareBank 1 Scenen

 

BeverlySkeete2 330

Beverly Skeete

Hennes sjelfulle stemme fikk stor oppmerksomhet i en tid da de fleste soul-sangere kom fra Amerika. Beverly Skeete fikk sin første hit I 1992 som soloartist på Gat Décor-singelen Passion som ble fremført live på Top Of The Pops. Siden den gang har hun jobbet med artister som Chaka Khan, David Gilmore, Will Young, The Eurythmics og Annie Lennox. Hun har også lagt vokal på album fra artister som Elton John og Tina Turner. Denne dama har du nok sett som en av de mange fantastiske backing vocals de store stjernene har med seg på turne.

TerryTaylor 300

Terry Taylor

Terry Taylor var medlem av The End og senere Tucky Buzzard som begge hadde Bill Wyman som produsent. Han er en meget anerkjent engelsk rockegitarist. På scenen har han spilt med Eric Clapton, Muddy Waters, Buddy Guy, Junior Wells, Eddie Floyd, Mary Wilson, Gary US Bonds, Robin Gibb, Maria Muldaur, Ben E. King, Locorriere, Mick Hucknell, Andy Fairweather Low og mange flere. Ingen ting å utsette på den musikalske CV`n altså.

GerainteWatkins 300

Geraint Watkins

Geraint gikk ut av kunsthøyskolen i 1970 for å følge sin musikalske drøm ved å bli med i kjente britiske band som Juice on the Loose og Red Beans & Rice. Karrieren fortsatte videre både som studiomusiker og med liveopptredener, bl. a. med Dave Edmunds og en legendarisk TV-opptreden med Carl Perkins. Videre jobbet Geraint med artister som Dr. Feelgood, Rory Gallagher, John Wesly Harding, Tom Jones og John Martyn. I de senere årene har han også jobbet med Van Morrison, Nick Lowe, Paul McCartney, Mark Knophler og Peter Green. Geraint har gitt ut flere gode soloalbum, blant annet en stor favoritt – Dial W for Watkins. Nok et medlem med både solokarriere og musikalsk CV på stell.

GrahamBroad-300

Graham Broad

Som 16-åring startet Graham Broad sin karriere som turnemusiker sammen med The Drifters. Han hadde et omflakkende musikalsk liv og fortsatte med å spille sammen de aller største soulstjernene på den tiden. Aretha Franklin, The Temptations, Sam Moore, The Fifth Dimension og Solomon Bruke for å nevne noen få. Etter mange år på veien bestemte Graham seg for å begynne som session-musiker, noe som ga ham anledning til å lære flere stiler og grooves som trommelsager. Dette har ført ham frem som en av verdens mest etterspurte trommeslagere, og til samarbeid med artister som Stevie Wonder, Tina Turner, Eric Clapton, Procol Harum, George Michael, Bryan Adams, Jeff Beck og Bill Wyman. Siden tidlig på 80-tallet har Graham turnert og spilt inn plater sammen med Roger Waters, et samarbeid som de fortsatt har.

FrankMead 330

Frank Mead

Frank har en stor og suksessfull karriere som sidemann, session-musiker og soloartist. Opp gjennom karrieren har han jobbet med mange internasjonale stjerner som Gary Moore, Paul McCartney, George Harrison, Michael McDonald, Albert King, Lowell Fulsom, BB King, Albert Collins, Squeeze, Leo Sayer, Al Green, Eric Clapton, Go West, Marius Muller Westernhagen og livsvenn og kollega Beverly Craven. Han er også med på tidligere Jethro Tull-gitarist Martin Barres New Day venture.

NickPayn 300

Nick Payn

Nick Payns karriere omfatter konserter, turneer, radio og TV-opptredener, arrangering av musikk og arbeid som studio- og platemusiker. Han var medlem i The Q Tips sammen med Paul Young og medlem i Gary Moores Midnight Blues Band. Han var også lenge medlem i Lonnie Donegans Skiffle Group. Hans mange oppdrag som musiker har ført ham til å jobbe med bl.a. The Kinks og Paul McCartney. Han opptrer også med sin egen Saxofonkvartett på britiske klubber og festivaler.

SaraJaneSkeete 300

Sara-Jane Skeete

Sara-Jane er en høyt respektert vokalist i musikkbransjen over hele verden. Hun har fortjent fått sitt kvalitetsstempel gjennom å jobbe med artister som Cliff Richard, som hun synger duett med på turneen, samt Kylie Minogue, James Morrison, Scissor Sisters, Annie Lennox og Robbie Williams.

GregHarewood2 300

Greg Harewood

Bassisten er det seneste tilskuddet i bandet, og hans kvaliteter som musiker holder ham til stadighet på oppdrag. Hans studio- og liveopptredener har inkludert jobb med artister som James Brown, Michael Bolton, Barry White, Van Morrison, Steve Earle, Phil Manzenera, Mariah Carey, Kirsty McColl, Ronan Keating, Dina Carroll, David Lindley, Darden Smith og West, for å nevne noen.