Ruthie Foster

RuthieFoster bredde2

Fra bedehus til house of blues – Ønskereprise!
De som har fulgt Ruthie Foster vet at hun kan sette fyr på hvilken som helst scene med sin brennbare blanding av soul, blues, rock, folk og gospel. Ruthies fantastiske stemme har ført henne rundt på en formidabel reise. Hun startet sin karriere i et kirkekor i det sentrale Texas, fortsatte med en plikt-turne sammen med The U.S. Navy Band og endte opp i Austin Texas hvor karrieren virkelig har skutt fart.

Listen over utmerkelser inkluderer Best female vocal i 2007, 2008 og 2013 fra Austin Music Award, Grammy-nominasjon for beste moderne blues-album i 2009 og 2013, The Living Blues Music Award Critics Poll for årets kvinnelige bluesartist i 2010, samt vinner av Blues Music Award for beste moderne og beste tradisjonelle bluesalbum. Hun har også fått flere utmerkelser i 2018 så prisdrysset ser ikke ut til å ha noen ende for denne spesielt talentfulle damen.

Ruthie Foster er en sjelden skatt uansett musikalsk sjanger. Hun fremfører varm, vakker og ubegripelig sjelfull musikk fremført sammen et strålende band. En artist med egenskaper som kan få fram gråt og ekstase hos publikum – gjerne i en og samme sang. Ruthie er kanskje ukjent for mange i Norge, men tar du sjansen og kommer på en av konsertene, kan vi garantere at du får en opplevelse du sent vil glemme. I USA og i deler av Europa har hun blitt den nye store publikumsyndlingen og kritikerfavoritten. Radio Rock og PILS-general Bård Ose sier det slik: Hun har en stemme som kan få en stein til å få gåsehud.

På Nidaros Blues 2019 skal hun og bandet holde en klubbkonsert og en kirkekonsert. Det blir en dampende Texas-klubb på lørdag, og det skal heller ikke mye fantasi til for å skjønne at en avslutning i kirka søndag 26. april kan bli himmelsk bra. Se også artikkel om vår store Gospelgalla.

Blir vel ikke nå mye enklere og finere enn dette https://www.youtube.com/watch?v=BT3BOOpiC60

 www.ruthiefoster.com

SuperLørdag 27. april - SpareBank 1 Scenen

Søndag 28. april - Gospelgalla Vår Frue Kirke kl. 18.00

billetter button