Nine Below Zero

NineBelowZero bredde2

For snart 40 år siden startet Dennis Greaves NBZ og allerede etter kort tid kunne de notere seg sin første store suksess. Plata Live at Marquee kom ut i 1980 og fortsatt den dag i dag står utgivelsen som en milepæl i bluesrockens historie. Liveplata alle bør ha, ja rett og slett verdens beste live bluesrockplate. Ting skjedde fort i den perioden og det ble turneer med The Who og Kinks. På 90 tallet turnerte de lenge med Sting og videre med Kinks, Eric Clapton og Brian May for å nevne noen. NBZ gjorde også suksess i USA og selveste Bruce Willis booket dem for å spille sammen med han.

Bandet har nå turnert i snart 40 år. Og de har ikke mistet en tøddel av energi, spilleglede eller karisma på veien. Snarere tvert imot. Så til de grader samspilte og det formelig oser av kvalitet på scenen. Nine Below Zero er et av verdens mest respekterte bluesband. De serverer bluesrock/pub-blues av aller ypperste merke og det gjør de alltid med klampen i bånn.

Så tilbake til Nidaros Blues 2018. Da får vi hele herligheten fra Live at the Marquee fremført i sin helhet, og for første gang i historien med et 8-mannsband på scenen. Vi sier ikke mer, og du vet nøyaktig hvor du skal befinne deg lørdag kveld.

www.ninebelowzero.com

 

Superlørdag 21. april - SpareBank 1 Scenen

billetter button