Dana Gillespie

Den britiske bluesens førstedame kommer endelig tilbake til Trondheim. Dana fylte 70 år i 2019 og kan nå se tilbake på en svært lang og innholdsrik karriere på den internasjonale musikkscenen. Karrieren strekker seg over fem tiår, og stilartene er mange – folkemusikk og pop på 60-tallet, rock på 70-tallet og disco(!) på 80-tallet. Men det som ligger hennes hjerte nærmest er uten tvil blues og boogie woogie.

Dana Gillespie ble født 30. mars 1949 i Woking, Surrey, England. Hennes egentlige navn er Richenda Antoinette de Winterstein Gillespie. Hun ga seg selv navnet Dana for at det skulle virke mer troverdig i showbusiness. Som ung skoleelev hadde hun selveste David Bowie som venn og kjæreste. Gentlemannen Bowie pleide å bære hjem skolebøkene hennes og lærte henne å spille gitar. Dana startet faktisk med å spille trommer, og fortsatt trakterer hun piano og gitar.

Til Nidaros kommer Dana sammen med sitt faste London Bluesband samt et rykende ferskt nytt studioalbum – hennes 70. plate! Ikke mange der ute som slår det. Her vil dere få en leksjon i ren boogie woogie, blues og R&B i verdensklasse.

SuperFredag 24. april | GK Scenen Cicignon