Curtis Salgado & Alan Hager

Den sterke og harmoniske stemmen til den prisbelønte soul-, blues og R&B-vokalisten Curtis Salgado har i mer enn 30 år trollbundet publikum over hele verden. Allerede som ung mann i 20-årene skaffet han seg et navn ved å spille sammen med bandet sitt, The Nighthawks og senere som en av frontfigurene i legendariske Robert Cray Band.
 
I årtier har gitaristen Alan Hager målbundet publikum og medmusikanter i hjembyen Portland i Oregon. Han grep tak i gitaren for første gang i en alder av ti år. Som tenåring, ble han raskt beskrevet som bluesens og jazzens vidunderbarn. Alan studerte senere ved Berklee School of Music i Boston, der han fikk førsteklasses veiledning av den legendariske jazzgitaristen Pat Metheny.
 
Hager har jammet med Salgado siden 2003, og i 2015 ble han et fullverdig medlem av Salgados band. Gjennom årene har de to bluespatriotene utviklet et sterkt vennskap, og for et par år siden, midt i et hektisk turneprogram, tok de seg tid til å spille inn plata Rough Cut. Et nedstrippet album med en potent blanding av nyskrevet materiale, tidløse klassikere og nøye utvalgte coverlåter. Vi gjorde det av kjærlighet til musikken, sa Salgado. Det er her hjertene våre hører hjemme. Dette er låter med mening som vi elsker å spille. Med Curtis’ inspirerende vokal og munnspilltraktering i verdensklasse, samt Alans magiske gitarspill, er Rough Cut materialiseringen av det albumet de alltid har hatt lyst til å lage sammen – sjelfullt, sparsommelig og oppslukende – en bluesentusiasts drøm.
 
Musikken deres er en følelsesmessig oppløftende kraft av lidenskapelig akustisk blues. De byr publikum på det Alan kaller American classical music. Dette er musikken som berører oss aller mest, sier Salgado, og vær sikker, du tror det når du hører det. Curtis og Alan skal spille på Lyttekroken under festivalen. Du vet den scene hvor vi ber om største møyliga tystnad, og som takk for det så lover vi å levere en stor opplevelse tilbake.

SuperFredag 24. april og SuperLørdag 25. april | Lyttekroken