The Waterboys

Waterboys bredde

Endelig er det klart for The Waterboys på Nidaros Blues

Fredag 20. april står legenden Mike Scott på scenen på Nidaros Blues i front av et 9-manns stort band. Waterboys’ lydbilde, slik det fremstår i de to siste utgivelsene, passer perfekt for en bluesfestival.

I sentrum står den skotske vokalisten, gitaristen, keyboardisten og låtskriveren Mike Scott. Historien om The Waterboys er egentlig Mike Scotts musikalske reise gjennom ulike landskap, både musikalsk og geografisk, hvor ulike musikere har bidratt i korte og lengre perioder.
Her til lands kjenner vi dem først og fremst fra den irsk-inspirerte folkrock-perioden.

Deres siste to album er i tillegg inspirert av blues, soul og swamp rock. I sum gir det et fantastisk spennende musikalsk lydbilde, som trolig bare The Waterboys kunne ha lekt seg fram til. Deres nyeste plate og første dobbeltalbum «Out Of All This Blue» er kanskje den mest briljante og spennende revitaliseringen av The Waterboys noensinne. Lytt bare på låten Nashville Tennessee, rett og slett en perle av en låt.

I tillegg til materiale fra de siste platene, er det vel ikke utenkelig at vi får noen av de låtene vi minnes. For hvem husker vel ikke Fisherman`s blues, The whole of the moon, A girl called Johnny og And a bang on the ear? Bandet var store også i Norge. De slo gjennom med 1985-singlen The Whole Of The Moon (som ble en enda større hit i 1991). Deretter flyttet bandet til Irland, hvor de brukte to år på å lage hiten og storselgeren Fisherman’s Blues (1988). Felevirtous Steve Wickham er selvfølgelig med, så alt burde ligge til rette for en kveld med store opplevelser.

Vi kommer tilbake med oppdatert biografi og litt om de stjernemusikerne i Waterboys, men i dag hadde vi bare lyst til å slippe nyheten.

 

http://www.mikescottwaterboys.com/

 

Superfredag 20. april - SpareBank 1 Scenen

 

billetter button